Първанов – Дянков (Борисов). Е и?

Вчера изчетох стенограмата, пусната от президента, за срещата между него и Дянков. Снощи слушах Цветан Цветанов в „Панорама“, днес изчетох и други коментари по темата в интеренет изданията на вестниците.

Питам се какво следва от всичкото това. Какво се случи също така се питам.

И си отговарям. Първо серизоно.

След като Дянков е изявил желание да отиде на среща при президента, което ние всички знаем, че е идея на Борисов, но след като инициативата идва от Дянков, значи самият той, който прилича на Брад Пит, който претендира, че е много напред с материала си – управлението на финансите, твърди, че идва от един друг свят, където се говори свободно, демоткратично и е тук само, за да помогне, та значи този министър е трябвало поне да се подготви. Не може да отиваш на среща с президента все едно отивам аз на среща с някоя приятелка. През цялото време Дянков мрънка, заеква, оправдава се и т.н. Нещо като Румяна Желева. За Желева Иван Костов, с когото рядко се съгласявам, но все пак се случва,  изказа само един кратък коментар, който цитирам по памет: „Ако аз бях на мястото на г-жа Желева, щях много по-добре да се подготвя“. Сега г-н Иван Костов е възмутен, че е пусната стенограма на разговора без знанието на Дянков и се чуди каква е тази некоректност, вместо да даде отново същия кратък коментар. Защото Дянков е отишъл не само абсолютно неподготвен за тази среща, ами все едно случайно се е отбил. Ако аз бях на негово място, дори за миг нямаше да си помисля, че като отида при президента и кажа: „Извинете, криза е, нека не се караме, аз нямах нищо лошо предвид и изобщо нямах предвид Вас „, ще получа отговора : „Добре, няма нищо, хайде прощавай и ти!“

Нали така? Смешно е да си помислиш. Защото отиваш при президент, който и да е той, а да не говорим, че е Първанов – старо куче, отдавна във властта и т.н.  Дори е логично да се сетиш, че ще те върне към всичко, което си казал досега, ще те подложи на кръстосан разпит, ще запише всичко и ще ти го върне тъпкано,  защото така правят там, горе, на върха, където духа силно и ще бъдеш отвят и отнесен.

После си отговарям още по-сериозно.

Ами то какво от това? Нещо ще се промени ли? Животът ни ще стане ли по-добър? Институциите ще повишат ли авторитета си?Глупости! Първанов ще се скара ли с Борисов? Глупости!  Първанов ще се издигне ли в очите ни? Или Дянков ще се издигне? Или и двамата ще се сринат. Глупости! Всичи отдавна си имаме мнение по въпроса. Казал го е Бай Ганьо и Алеко Константинов ни го е завещал със смъртта си.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s