Up in the Air

Така се казва филма, който изгледах снощи –  „Високо в небето“. Заинтригува ме не участието на Джордж Клуни (наистина е чаровен, но усмивката на Мел Гибсън е доста по-добра), а професията на героя му – уволнява хора. Или казано на професионален език – освобождава ги. И им казва, че ако не е той и освобождаването, на този свят нямаше да съществува нито една империя или велико нещо, защото точно заради и поради такива моменти-освобождавания хората се взимат в ръце и взривяват творческия си потенциал. Даааа…..

В крайна сметка се оказа (във филма), че е много по-добре да останеш без работа, но със семейство, с човек до себе си – т.нар. втори пилот, отколкото обратното.

А преди да гледам филма, минах по една улица, където на тротоара винаги седи една баба и продава бельо, чорапи, ей такива неща. И докато минавах покрай нея, я чух как вика: „Гааащи от истински памук, сменяем ластик.“  Толкова смешно ми стана, че вървях и се смеех сама. И после си помислих как другите, които са ме видели как си се смея сама, сигурно са си казали:  „Еййй, хората се побъркаха! Вървят и сами си се смеят. Кризата им видя сметката!“

Така че…дилема винаги има, алтернатива – също.

И друго си е гащите ти да имат сменяем ластик!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s