Големите котки – на охърбавявяне?

БТВ репортерите излъчиха смехотворен репортаж за големите котки, притежавани незаконно от бизнесмени у нас.

Уж искаха да ни покажат как те – тигри, лъвове, гепарди и т.н , купени и пренесени по неведоми пътища, през пристанища от Турция, Сърбия и др. биват изземани от собствениците им, защото притежаването им е НЕЗАКОННО В БЪЛГАРИЯ, а ни показаха:

– една примерна онагледяваща жертва –  собственик на хотел в Мелник, на когото му изземват тигрицата, таралеж и маймуна, докато той се чуди защо поне ветеринар не е дошъл да упои животното, а обикновен стрелец.  (Другите – по неофициални данни минимум 50 такива животни у нас – не ни показаха как ги изземват);

– почти рекламираха някаква фондация „4 лапи“, която събрала мечките от циганите в резерват край Белица. Какво точно прави тази фондация аз лично не разбрах. Защото нали инициативата за танцуващите цигански мечки  беше на Бриджит Бардо?

– обясниха, че ако се изземат всичките 50 (поне) големи животни от частниците, няма къде да ги сложат – няма места, няма зоопаркове, няма клетки;

– показаха, че в зоологическите градини са възхитени как са гледани тези животни и за зрителите остана впечатлението, че сега като ги приберат, ще започне тяхното бавно охърбавяване – знаем как изглеждат повечето животни в зоопарковете у нас.

И изобщо какво искаха да покажат с този репортаж, каква му беше целта и защо се направи, не стана ясно. Освен да се оправдаят някакви средства или някаква дейност?

Още по-смешно ми стана, когато чух предложението на шефа на фондацията – бизнесмените да спонсорират клетки в резервати и зоопаркове и там да си гледат закупените тигри и лъвове, че да им се радват и другите хора…

Хахааха!

Те, бизнесмените, това съвсем не са се сетили да направят. Че нали си купуват големите котки, за да се види какво си имат само те, да се хвалят с тях в задните си и предни дворове и после да подаряват малките вместо коли за сватбите на щерките на конкуренцията.

Абе смешки… Отвсякъде валят смешки!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s