Министър Цветанов да подхване всички предавания!

Цветан Цветанов не харесвал Биг Брадър (http://life.dir.bg/news.php?id=6200489).

Не е само той със сигурност!

Нямало ценности вече, нямало нищо позитивно, което да се гледа по тв. А, Добро утро, г-н Цветанов!

То няма от доста време, не е само от този Биг Брадър.

След като прочетох това съобщение за критиката на министъра, през главата ми преминаха няколко скорострелни мисли.

Първата беше, че въпреки огромното закъснение на прозрението си, Цветанов е напълно прав. Никакви ценности не възпитават телевизиите.

Втората мисъл беше – а трябва ли изобщо да възпитават нещо? Аз лично винаги съм смятала, че всяко предаване трябва да има и коефициент на полезно действие, тоест да върши нещо добро, да помага някъде, да коригира или поне да гради, да трупа в положителна посока. Обаче отдавна се разделих с тези хуманни, идеалистични, професионални някога представи.

Днес телевизията не възпитава нищо, освен способност за оцеляване.  В джунглата, в пустинята, в лошата градска среда, сред вълците или вирусите, сред натиска на рекламите и не по-малкия натиск на отворените граници, сред унищожителните земетресения и не по-малко унищожаващите държавни политики.  Телевизията е в услуга на парите, на рекламодателите, на политиците и почти винаги е било така. Може би Цветанов недоволства и поради други причини. Властта иска да е власт. Да контролира. Да се намесва, да знае точно кога, в кой часови пояс кой на кого ще разбие носа.

Така че третата ми мисъл беше – то така и така ще се властва, ама ако Цветанов подхване предаванията, търсейки възпитание на ценности, дори само според собствените си лични критерии, може вече да не гледаме как някаква си Златка Д. отнема думата на Ахинора Куманова /Нора Нова/ и я срязва с думите, че това са нейните /на Ахинора/ 5 минути слава, но ние няма нужда да ги търпим…. Хахаха! Няма да слушаме, например, и дългите преценки на някаква си Наталия Д. за психологията на човечеството.

Всъщност никой не ни кара да слушаме и гледаме каквото и да било. Просто мозъчната атака понякога е доста гъвкава и изменчива, та не я хващаме в зародиш.

Аз лично чакам министър Цветанов да организира операция „Патки, кухи лейки и шматки“ и да направи едно здраво „вън“ от тв ефира на всякакви подобни от мъжки и женски род.

Междувпрочем милионите ли станаха много на Тупарев, та такова отношение, г-н Цветанов?

Advertisements

2 thoughts on “Министър Цветанов да подхване всички предавания!

  1. Министърът Цецко най-първо да си подгони некадърните снимачни екипи, които ни понапълниха с милиционерски клипчета, че и те манипулативни ми се видят. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s