Футболът в моите очи – нещо романтично, женско, приключенско ;)

Футболът е прекрасен! Харесвам го отдавна. Гледам го с интерес, не само с любопитство. Световното в Африка е приключение. Не се нервирам на вовозелите, защото знам, че Африка е друг свят. Там, на континента, имат пустиня, река Нил, крокодили, лъвове и слонове, имат Богове, залези, растителност и слънце, заради които просто се налага да си бърз и черен.

Аржентинците ме зарадваха. Меси е страхотен! Вероятно не разбирам, но скоро не съм гледала такъв играч. Не той успя да вкара, но пък голът на … си го биваше! И аржентинците отпред с Марадона… Ех! Старият мафиот Диего Армандо Марадона, който се усмихва на камерата с бялата си брада и черна коса, прибран в костюм, но само привидно, готов във всеки един момент да скочи, да се хвърли, да се сбие… Как да не си за него?!

Бекъм стои и гледа скучно. Погледът му не изразява нищо. Дори шведът, свърх белият треньор на нигерийците, мърда повече. Нигерия падна в първия си мач, но дали само аз се питах, ще успее ли Англия да направи повече? И какъв беше този мач с американците? Какъв беше този мач???

Наслушах се тези дни на предложения какво да правят жените по време на световното. Колко изневери ставали, колко разводи, колко и как по-точно гледали мъжете екраните и как никога не гледали така жените си. Да, от една страна добре знам, че трябва с нещо да се запълни ефирното време. Но от друга – може да се запълни пак с тази тема, само че не така профанизирано. Пък и разводи си има винаги, мачове извън световното – също непрекъснато, мъже, които не поглеждат в жените си принципно –достатъчно количество, жени, които си търсят причини да изневеряват …

Световното е веднъж на 4 години! И само 1 месец! Не разбирам изобщо какъв проблем е. И за кого? Освен ако работодателите не са станали преобладаващо жени!?! Тогава вече може и да имат основание.

Иначе нещата стоят така –

Във всеки мач на терена показват 22 мъже. Отстрани на скамейките още толкова примерно. Мъжете са в много добра форма. Повечето имат страхотни тела. Не е необходимо да се ходи на Сексът и Градът или да се гледа вторачено в първия, който мине по улицата, излязъл от фитнеса, или пък да текат лиги по някои наперени колеги, например… Ако пък физиката е нисък праг за високоинтелигентни дами и по тази причина те не намират повод  да гледат мачове, припомням само, че спортът е терапия, а гледането на спорт доставя на тези, на които им липсва адреналин, нужната доза, а на тези, на които им липсва спокойствие – релакс! За онези пък, които нито се водят, нито се карат, за вечно недоволните, намръщени жени, които искат да пазаруват в моловете, щото има световно, искат да изневеряват, щото има световно и гледат под ъгъл да минат пред екрана, щото има световно, проблемът си е лично техен и според мен – неразрешим.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s