Хора за единия и за другия джоб ;)


Карел Чапек има книжка „Разкази от единия и от другия джоб“.  Хубава е.  Аз също си имам два джоба, но при мен става въпрос за хора. Хора за единия и за другия джоб. Винаги се намират „личности“, които за има-няма пет минути и ги слагаме в джоба си :)))Тънката разлика е къде, в кой от двата джоба и кой къде попада.  Като че ли изборът се прави главно от личното усещане.  При мен обикновено става така и първо по лично усещане приемам хората.  А хората рядко се променят по начин, че да те изненадат твърде много. Каквото си сложил в единия джоб, там си стои докрая. Същото важи и за другия. С годините се научаваш да преценяваш бързо.

В левия си джоб слагам онези, които най-много ме дразнят – демонстриращите откорвената си простотия чрез надутост, важност и сериозност. От време на време ги рециклирам. Дори не се налага да бъда важна и надута, ставам само сериозна. И те се рециклират сами – увисват им  носовете и заемат по-малко място.

В десния джоб, от друга страна,  прибирам интригантите, лицемерите и играчите на дребно. Много ми е неприятна срещата с играч на дребно. А ако можех, щях да изобретя устройство, което на входа още да разпознава интиргантите и да ги връща. Това са по-опасните терористи. За тях трябва на входовете задължително да има проверка. Толкова  свестни хора търсят работа без успех, а офисите са пълни с интриганти. Много често е по-важно да не пречиш на способните, отколкото ти самият да имаш изявени способности. И Маргарет Тачър мисли така, затова е успешна. 

 

Advertisements

2 thoughts on “Хора за единия и за другия джоб ;)

  1. Хахах мн е полезно това. Аз имам нужда именно от такива джобове и ще гледам да си ги изработя за в бъдеще, защото иначе е доста трудно и .. просто си троишш нервите с таквиа хора.. Благодаря за идеята и успех и за напред!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s