Мат Деймън и неговата самоличност

Бях гледала „Самоличността на Борн“ и преди, но в събота вечер изгледах филма отново.  Играта на Мат   Деймън обикновено ми харесва. Може да е започнала да ми харесва повече, след като прочетох невероятно образната метафора на Ина Григорова (ако още помните авторката от сп. „Егоист“) за връзката на Мат Деймън с актрисата Уинона Райдър, която звучеше приблизително така: „Мат Деймън пъхна късата си дебела ръка в бикините на Уинона Райдър…“

Е, след такова образно описание на самоличността, как да не му обърнеш повече внимание ?!?  :))))

Снощи по НТВ обаче, докато гледах филма, за пореден път разсъждавах върху един често срещан момент от сюжетите на криминалетата. Става въпрос за случаите, когато след като са преследвали почти през целия филм някого, на главното ченге му се налага да се изправи очи в очи с преследвания (не винаги – престъпник). Моментът е следният: преследваният вдига слушалката и приканва ченгето на среща на четири очи някъде – склад, мост, място някакво. И тогава, в 99 % от случаите, на полицая не му стиска да отиде сам. Винаги е заобиколен от подкрепления, скрити в храстите, по покривите, сред минувачите, носи слушалки, вграден микрофон, радиостанции, бронежилетки и какво ли още не, само не е сам – така, както иска преследваният.

Адски се ядосвам на този момент!

Битката винаги е между двама. Щем-не щем, тя е между двама. Между живота и смъртта, между доброто и злото, между престъпника и ченгето и колкото и размити да са границите между черното и бялото, и колкото и често любовта да преминава във война, а войната в любов, истината е, че там  – на моста, в склада, на мястото, главното ченге, супер полицаят  трябва да отиде сам. За да е честно. Иначе винаги, абсолютно винаги, ще заставам на страната на преследвания, та дори той да е престъпник.

Всъщност и на Мат Деймън не му хареса, че полицаят не отиде сам…

Advertisements

6 thoughts on “Мат Деймън и неговата самоличност

  1. taka e …..veche i chengetata ne hodiat sami na sreeshtite s prestupnicite…….modata li se smeni……muzkarite li gi niama, ne znam?
    to i policaite ne sa po-razlichni ot drugite muze: kola maska, pricheski, maski za lice…..abe tova muze li sa?

  2. ARTbyVeny, super komentar!!! Policaite verno stanaha macki 😀 Mujete sa razlichni veche, no tova ne znachi che ne sa muje, svikvayte! 😉

  3. Вени, недей така ,моля те! Ако наистина има такива полицаи, веднага се обръщам към пожарникарите :)))) Те,предполагам, са с естествена кола-маска 😀 Ох, малко черен хумор понеделнишки… Обаче не искам да свиквам и освен това метросексуалният мъж вече излезе от мода!

  4. Прекалено много станаха дрънкалата и онанистите!Трудно е вече да се изиграе и мъжкар дори във филмите.Това не е мода,да си мъж е усещане и излъчване.Жените го познават с природата си,и така го пожелават.

  5. Точно така, Иване! Истниските хора и истинските неща се усещат. Иска ми се да е веднага, но… никога не е късно 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s