На зрителя пука ли му, че Турция лъже с имиджа си в сериалите?

На зрителя не му пука. Защото той консумира продукт като гледа и го вълнува единствено, дали този продукт го устройва или не. На правителство, на политици и държавници може и да им пука, но да се вълнуват зрителите, че турците се представят за каквито не са в сериалите си, не е особено логично.

Загледах се в „Забраненият плод“. Това е вторият турски сериал, който гледам след „Перла“.

Причините са две: Къванч Татлъту, естествено 🙂 и другата е… че всъщност турското, специфично регионалното, е съвсем малка част в сериала.  Няма и други драми, освен драмата в любовта.  Животът на богато семейство, което е над средното ниво и като стил, маниери, и като навици и взаимоотношения, със сигурност не е масовият турски начин на живот. Като зрител обаче мен това не ме засяга. Дори ми харесва. Харесва ми, че в турските сериали все още мъжът е този, който поема инициативата и пръв обяснява любовта си… Защото ако се оставим на „възпитанието“ на Холивуд, трябва жената да се мята на врата на мъжа – я в тоалетната на самолета, я  по средата на улицата, на спалнята, даже в космическия кораб, в щаба на ЦРУ и между две-три престрелки… Да, жената е тази, която прелъстява и се хвърля отчаяно да целува… Пък после нямало истински мъже :))))

И се учудвам, че се учудваме, че турските сериали са толкова успешни. Учудвам се и че продължаваме да лицемерничим. Все за нещо. Преди, че не слушаме сръбска музика, после, че не харесваме чалга, сега, че не гледаме турски сериали….

Странни хора сме. Не си казваме истината, не си признаваме нищо, непрекъснато се лъжем. Затова нашите филми не са така успешни. Затова се и подслушваме. Защото все се крием и лицемерничим.

Advertisements

4 thoughts on “На зрителя пука ли му, че Турция лъже с имиджа си в сериалите?

  1. a be i da ne sa uspeshni, turskite seriali mozesh da si izgashi televizora kato ti omruznat. turskia serial v durzavata Bulgaria e na zivo i niama izkluchvane! Ta zatova horata obichat serialite (bili te turski ili kolumbiiski) che mogad da vrutnat kopcheto kogato si poiskat!

  2. Вени,в България непрекъснато някой коментира турските сериали и затова се наредих и аз на опашката 😀 Истината за мен не е във възможността да врътнеш копчето, а да направиш успешен продукт, било то сериал, сапунка, клип, ако говорим за тв. Каквото и да правиш, можеш или не можеш да го направиш. И това си личи. С просто око се вижда. Така че турски, колумбийски… ако стават – стават, ако не стават – не стават. Това е . А неискреността в създаването е голям враг.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s