ооо1

Фейсбук й беше създал ново име – „Мира Иванова харесва това„. Вече не беше само Мира или Мира Иванова. Онзи ден стана дума за нея и някой попита: „Коя Мира?“ Обаче секунди по-късно се досети, провиквайки се: „Ааааа,  „Мира Иванова харесва това“, тази ли?

Да, тази.

Във фейсбука, колкото и да си виртуален, рано или късно си лъсваш реално. Получава се нещо като с лъжата, на която все някога й се обръща хастара. Не е лесно дълго да си под прикритие. Има и такива членове на мрежата, чиито имена вече са, например – „Г. Г. се сприятели с….“  И тук следва само един поименен и дузина незнайни войни (приятели), обикновено обединени под някаква цифра, с които въпросният Г.Г. се е сприятелил. А въпросният Г.Г. основно се сприятелява. Друго не прави. Не поства, не коментира, не си тегли даже късметчета, не цитира важни фрази или дзен съвети, не споделя и изобщо нищо не прави, освен да се сприятелява. Затова току се появи с цяла редичка от снимчици до новото си име – „Г.Г се сприятели с…“ Удивително е как успява да ги намира всичките тези! Какво ли прави „навън“, в реала, след като тук, във виртуала не прави нищо. И откъде се вземат тези знайни и незнайни приятели, с които той само се сприятелява???

Това са сложни въпроси, които кой знае защо се навряха в пламналата ми от лятната жега глава. Може би защото по принцип се тревожа за хората и преживявам бедите, които непрестанно ги сполетяват. Някак си не върви само да харесваш това и онова, дето се вика спирка да нямаш от натискане на лайк бутона или пък само да се сприятеляваш – ден след ден, ден след ден… съмнително е някак си…

П.Р. А можех нещо за Мърдок да напиша, вместо за това… И без друго цял свят (съвсем отделно CNN) само за него говорят и го преобръщат като палачинка гладни, гладни… Такъв възрастен господин, а чак сега да го хванат! Как да не се тревожа за хората и как да спра да съпреживявам бедите им???

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s