Телевизионни деца и мъки

Книгата, разбрах вчера при Росен Петров, била нещо, което издават приятели, след като им дадеш събраното в компютъра!  Каза го Ирен Леви. Говори безсмислени неща, разсъждения, които не са достигнали значимост или оригиналност, че да ги издухва по фунията към нас… Кой й дава право изобщо???

Синът на Катерина Евро – демонстративно до пародийност натрапчив. Кой ли е този, който би искал да го гледа всеки ден по корици, по анонси, по обложки, по интервюта? Нищо изключително не е направило момчето, че да да ни облъчва с физиономията си така редовно.

Впечатли ме силата на прима балерината и директор на операта Сара Нора Кръстева. Излъчва я и я внушава по един категоричен начин, от който ти става добре. Можеш да повярваш в смисъла на нещата, които правиш. И които тя прави.

Емир Костурица страда, че вече няма филмова естетика, че по телевизията се излъчват филми, които са за голям екран, а на големия екран вървят холивудските продукции с телевизионна естетика.  Българските филми каква естетика притежават? По-скоро екипите им са ангажирани с това кой все още не е получил роля. Коя певица, коя манекенка, коя нашумяла или поизшумяла „звезда“ да впише името си в надписите…

Певицата Емилия говори за себе си като за човек, на когото едно от важните призвания е непрекъснато да дава или да не дава интервюта… Става ти весело като я слушаш. Няма и кой да й помогне.

Необходим е барометър в телевизиите. Да измерва налягането в главите на продуценти и режисьори, автори и съавтори. Налягането е важна величина, която е свързана и с температурата. Иначе всички деца на известни… всички певици… всички кукувици… Не може така. Някой трябва да разбира от това, което прави и да знае защо пуска друг да прави нещо, от което не е много сигурно дали разбира… Телевизионни деца и мъки…

Advertisements

4 thoughts on “Телевизионни деца и мъки

  1. Принципно съм съгласна, но за Кадиев абсолютно, категорично не си права. Поне за мен.

    • Не, той е симпатичен, старае се, ама какво друго? То бива натрапване, ама това пък… Голямо преиграване пада!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s