Държавата на гладните кучета и щастливите кокошки

Представител на „Екоравновесие“ онзи ден по телевизията на въпрос, защо правим разлика между кучетата и другите животни, които колим, за да ядем, даде безумния отговор: „Според мен другите животни са дискриминирани“!?!

А би трябвало кучетата да са по-щастливи от кокошките. Растат и ядат на воля, широко им е. Защо им е да нападат хора?

Обаче пък те са бездомни. Нямат си дом. Поради тази причина са принудени да се съобразяват с глутницата, озлобяват се, забравят че са най-добрият приятел на човека и нападат този човек. Разкъсват го.

Вече ми е задушно и потно в тая олелия, в прахоляка и в мизерността на свадите, в които ни вкарват редовно.

Ние сме кучетата, на които всеки ден подхвърлят омазан суров кокал и се започва едно дърляне, ръфане, джафкане… Истеричност сякаш ни управлява, взима власт над разума и ни трови дните.  Горе-долу на седмица ни подхвърлят по една доза. Онзи ден бяха яйцата, преди това касата, после НАП-а, сега редуваме спомени за птичия грип с глутниците, изяждащи хората по улиците… И всичко на плач го избиваме, на крясъци, ожесточени спорове и лудост! В крайна сметка на един министър му отсичат главата с оставка, но на народа, така наречен, му я секат всеки ден по малко.

Жалко само за онези, които си мислят, че проблемът ще бъде решен.

Няма да бъде. Няма как да стане. В държава, в която накъдето и да се обърнеш, все някой нарушава реда, е изключително трудно да се регламентира каквото и да било. Просто липсват опит и традиция в регламентирането. Липсват дисциплина и уважение към реда. Въпреки пълнолетието ни в демокрацията и вървежа по какви ли не европейски пътеки, въпреки усвояването на всякакви пари от всевъзможни еврофондове, все още можем да постигнем нещо само с измама, сила или саморазправа.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s