Уреденият ни мач

Интересно е как се хваща някой с наркотик. Изведнъж – гонка, претърсване на колата до детското столче и откриване на… бял прах! Е, 20 грама. 20 грама, ама кой ти ги дава!

Някой подава сигнал, полицията има  дълъг нос или пък при преследване, примерно за превишена скорост, се стига до претърсване за наркотик… Или има друго? Интересно е почти толкова,  колкото философския въпрос има ли случайни неща на този свят.

А по същото време Стоичков е в ГДБОП.

Сутринта Ани Цолова така зловещо прекъсна Томас Лафчис в студиото, за да съобщи, че Асен Бербатов е хванат с наркотик, че дори изтъкна като причина, че новината, освен че е току-що дошла, била свързана с футбола. Лафчис все пак се опита да каже, че не вижда какво общо има това с футбола…, но водещата се оказа твърде развълнувана.

А пък преди това Стоичков беше в ГДБОП.

Не знам, дали е искрен Лафчис, но ми хареса неговото изказване, което цитирам по памет – „…най-лошото е, че децата така се учат, че после мачовете се уреждат“. Да, ние по принцип така учим децата за всичко. Учим ги, че ще ги уредим. Ще ги уредим в училище, на работа, за по-висока заплата, за спечелване на конкурс, за  спечелване на търг, на поръчка, за място в парламента… Всичко се урежда при нас и всичко е уредено вече. Децата може и никога да не разберат, че има и друг начин – онзи с възможностите, знанията, собствените сили, собствените провали и собствените успехи. После сме били нещастна нация. Няма как да не сме. Щастието не се урежда!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s