Quo vadis, Domine?

Отдавна подозирах, че синята идея е като сините балони, които изпълваха площадите в зората. Знаех, че ще се откъсне и ще полети… Трудно се задържа нещо толкова крехко като свободата, за която пледираха и развяваха като знаме по улиците на София тогава… Свободата не е залък за всяка уста, нито пък принадлежи на някого. Не можеш да я сложиш под мишница и да прегазваш с нея мечтите на хората…

Всичко се повтаря – изборите, лидерите, разкритията, подмяната… Някои неща се правят уж явно и внезапно, но отдавна се знаят. Нищо не се разкрива току-така и в името на истината… Бойко Борисов си позволи да не даде пресконференция. В цивилизования свят, в 21-век, в демократична държава, една доста стара държава, нестанала част от Европа онзи ден, а много отдавна…Страшно решение на заявил, че управлява за доброто на хората! Ставаш първи в избори, печелиш най-много гласове и си скриваш главата в пясъка. „Татовият“ завет – сниши се докато премине бурята – се оказва най-мъдрото му завещание… За какво да се пише?  Горката журналистика! Осъдена на безразличие, незачитане и плюене, зарязана на подаяния и подхвърлени залци от безсрамни политици!

Нямам сетива да възприемам хора, които подкрепят простотията, арогантността, безпардонието, незачитането на образованието, неразбирането на интелекта, липсата на култура… Ставаме все по-прости, така ли? Ставаме все по-незнаещи? Кой подкрепя това? Кой иска детето му да е просто, тъпо, невъзпитано, да няма къде да работи, да не може да си позволи елементарни материални благини, да не знае от къде са прадедите му, къде се намира страната му, а и да не може да остане в страната си, дори и да иска, а да се прави на гражданин на света, поради липса на друг избор??? Кой иска децата ни да не знаят накъде вървят, откъде идват, каква мечта имат и струва ли си да мечтаят? Кой иска никой нищо да не създава и да живее един фалшив живот???

Тъжни избори. Не знаеш какво избираш, не са ти останали сили да се надяваш. Не харесвам наказателни вотове, избор на един, за да не е друг.

Волен Сидеров се завърна на бял кон. Единствената победа е негова. Взе думите на народа и ги превърна в победния си лозунг.

Кунева. Тих гласец в тъмата… България на гражданите! Удивително прозрение! Понякога се чудя кой ги измисля?!?

Бюлетината е впечатляваща. Следващият път да се включат още толкова партии. Още толкова милиони да се раздадат на включените, още толкова хрантутници да пият от извора на страната си и така до пълното пресъхване.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s